יחסים בין בני זוג

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 04/11/13 17:15 א בכסלו התשעד

שאלה

שלום רב,

שאלה שמעניינת אותי ולא קשורה לחיי הנישואין שלי.

אם האישה חדלה להיות מושכת או יותר נכון דוחה את הבעל. בגלל שהיא השמינה באופן חריג ומזניחה את עצמה. ובשום אופן הבעל לא מוכן לקיים יחסי אישות עם אשתו. ואשתו לא מעוניינת לעשות שינוי, או שאינה מסוגלת לעשות שינוי.

ובסך הכל היחסים תקנים פרט לעניין הזה.

האם נגזר על הבעל לחיות ככה. נגיד שכל המאמצים לשכנע או לטפל בעניין ההזנחה נכשלו.

האם הבעל רשאי לקיים יחסים מחוץ לנישואין ?

תודה ושלום.

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

ברור שהדבר אסור,

וכי מי שירד מנכסיו ואין לו את המאכלים שהיה רגיל להם, האם יהיה מותר לו לאכול בגזל??

ובכלל הבעיה הפוכה, אם אוהבים בלב ונפש אז המראה לא משנה, "אהבה דוחקת את הבשר" כשיש אהבה אז הבשר נדחק הצידה,

כמובן מי שלא פיתח את האהבה ואת הקשר הנפשי, ואת החויות המשותפות שאינם גופניות, יוכל למצא את עצמו במצב של חוסר משיכה גם אם היא לא השמינה,

אבל מי שטרח בערב שבת, ובנה מערכת קשרים נפשיים רגשיים עם אשתו, לא יווצר אצלו צורך לריגושים מחוץ לנישואים.

בברכה,

דני ארגמן