יחוד במכונית

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 05/06/02 10:30 כה בסיון התשסב

שאלה

האם יש בעיה של יחוד בנסיעה ברכב?

תשובה

בס"ד

אם הרכב נוסע בשעות היום ובמקום שנוסעים בו רכבים אחרים - אין בו חשש יחוד.

אם הוא נוסע בלילה במקום שאי אפשר לעצור, ואם הרכב יעצור מיד יגשו אליו רכבים אחרים - מותר וראוי להמנע.

אם הרכב נוסע בלילה במקום שאין בו רכבים זמינים - אסור.

כל זה מצד "הלכות יחוד" רגילות אבל יש לשים לב שלא תווצר קירבה נפשית בין הנוסעים אע"פ שאין כאן גדרי יחוד.

וראה עוד
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=2746

ולכן ראוי:
א- שלא תשב האשה ליד הנהג. או האיש ליד הנהגת.
ב- לא לנסיעות ארוכות אפילו ביום.
ג- שלא יסעו אנשים שיש בניהם "ריח של קשר" ו"ספק ספיקא של משיכה".
ד- אם בעל או אשה של אחד הנוסעים מקפיד על כך שבן זוגו לא יסע עם השני - אסור.

אם הרכב נוסע