י''ז בתמוז שחל בשבת

חדשות כיפה צוות בית ההוראה 13/08/02 22:23 ה באלול התשסב

שאלה

מה עושים כשי"ז בתמוז יוצא בשבת?

תשובה

י"ז בתמוז שחל בשבת , דוחים את הצום ליום ראשון. הספרדים נוהגים בשבת כזו להכריז קודם הכנסת ספר תורה להיכל: "אחינו בית ישראל שמעו, צום הרביעי דחוי ויהיה למחר ביום ראשון וכו'."

יש נוהגים שלא לאכול בלילות של תענית זו בשר. אולם בשנה שהתענית נדחת, ולילה של התענית חל במוצ"ש - אין להחמיר.

טוב לעשות במוצ"ש תנאי, שאין בדעתו לקבל התענית עד עמוד השחר ואז אם קם לפני עלות השחר יכול לאכול ולשתות. אמנם לפי הקבלה, אכילה אסורה אפילו עשה תנאי (אא"כ ימנע הדבר ממנו את האפשרות לצום במשך היום), ורק שתיה מותרת אם התנה.