יורה דעה

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 25/08/02 00:12 יז באלול התשסב

שאלה

בס"ד

שלום הרב

הנני לומד כרגע טוש"ע יו"ד, וברצוני לשאול את הרב מספר שאלות.

א-בדיני ספק ספקא (ס"ס) יש מחלוקת בין הש"ך לבין תורת השלמים האם ספק כמו מי להכריע נחשב כספק על מנת להחשיבו כס"ס.מתי אומרים ס"ס זה, האם גם במחלוקת בין ראשונים, בין הרמ"א לשו"ע, בין המשנה ברורה לאחרונים אחרים או רק בין פוסקים בני זמנינו?, אם יש לאדם רב מובהק, האם פסיקתו לאותו תלמיד היא מוחלטת או שאם הוא חולק על רב אחר יכול להיווצר פה ספק?

ב-האם נייר אפיה נחשב ככלי לגבי העברת טעמים?

ג-האם יש חיוב/עניין שיהיו שני כיורים בבית, ואם כן למה, הרי הסוגיה היא בהדחת כלים חלביים בסיר בשרי רותח או להפך ששם יש העברת טעם, ופה אין טעם בכיור, שכן לא מרתיחים בו מים, ומים חמים אשר נופלים עליו, הרי הם עירוי כלי שני ומעלה, ובכל מקרה תתאה גבר והכיור קר?, אם ישנה חובה בשני כיורים, מה יעשה מי שהוא בעל כיור אחד?

תודה ושנה טוב,

משה שוחט

תשובה

שלום וברכה.
1. אין כלל בדברים הללו. כל מקרה ומקרה לגופו.
3.הבעיה העיקרית היא שאם יהיו באותו כיור גם כלים בשריים וחלביים והמים רותחים, זה נחשב כעירוי מכלי ראשון ויש חשש לחלב ובשר ביחד. לכן עדיף שני כיורים. אך אם יש כיור אחד, לא ישים כלי בשר וחלב בו זמנית. גם במצב של שני כיורים, אם ישנו חיבור במים הבשרים והחלביים ביציאה של המים ואין שני דרכי ניקוז שונים, הדין כמו בכיור אחד.
בברכה, צבי קוסטינר.