יופיה של ארץ ישראל

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 30/09/03 07:28 ד בתשרי התשסד

שאלה

יש אומרים שחוץ לארץ יפה יותר. אתה יכול להסביר לי איך לאהוב את יופיה של ארץ ישראל?

תשובה

בס"ד

א. אתה יכול לראות ילד יפה ברחוב ואתה יכול לראות את היופי ילד שלך. מה ההבדל?
היופי של הבן שלך הוא "יופי קורן" יופי שאתה קשור אליו "יופי אהוב" "יופי מתאים". כן זה הוא ההבדל בין יופי ארץ ישראל ליופי חו"ל.

ב. ואם אתה לא רואה את היופי הזה הרי זה דומה לאישה מאוד מאוד יפה אבל לבושה בבגדים מלוכלכים ובזויים, האישה יפה אבל לא רואים את זה.
ככה ארץ ישראל כאשר הלבוש שלה, כלומר המיישבים אותה יהיו יותר יפים, כלומר יותר יראת שמים ויותר מצוות ככה יראו את יופיה של ארץ ישראל. ועד שלא נגיע למצב הזה אולי אפשר למצוא מקומות יותר יפים.

בהצלחה
בברכה.