יומולדת לחברה שנרצחה

חדשות כיפה הרב שי פירון 14/06/02 03:41 ד בתמוז התשסב

שאלה

שלום, אני בכיתה ט לומדת באולפנה מסויימת. לפני מספר חודשים נרצחה בפיגוע חברה שלנו מהשכבה. אני לא צריכה לספר איזה משבר נגרם לשכבה שלנו אחרי הפיגוע והרצח.

לפני כמה שבועות היה תאריך היומולדת של הילדה שנרצחה וכמה בנות בשכבה החליטו ללכת לעשות לה מסיבת יומולדת על הקבר. אני לא הלכתי כי זה היה נראה לי ממש לא שייך, הם עשו לה עוגה, בלונים נרות שירים וכו. מצד שני זה מאוד עזר להם לפרוק את הרגשות וזאת היתה הדרך שלהם להביע את מה שהם הרגישו.

אז רציתי לדעת מה דעתך על זה.

תשובה

ב"ה

שלומות!

קשה לי להביע עמדה בעניינים הקשורים לאבל ולצער העמוק אותה אתן חשות ביחס לחברתכן שנרצחה. אני בטוח שכל אחד חש בעצב העמוק אבל לא כולן מסוגלות לנתב את העצב שלהן באותה צורה. צריך להזהר מלצמצם את נוכחותה של חברתכן לבית הקברות. בית קברות הוא מקום של טומאה והעדר ואין מקום לבקר בו אלא כשצריך. אפשר להתייחד עם זכרה ביום ההולדת אבל עדיף שלא לעשות זאת בבית הקברות. בנוסף לכך, יתכן והדבר יראה לא טוב בעיני אחרים שבאים לבית הקברות לפקוד זכר יקיריהם. זה עלול להראות להם כחילול כבוד המקום. לכן, אינני חושב שזה אסור אבל אני בהחלט חושב שכדאי להנציחה בדרכים אחרות.

בברכה,

שי