יום כיפור במילואים

חדשות כיפה הרב דוד סתיו 24/08/02 20:22 טז באלול התשסב

שאלה

הרב סתו,

שלום וברכה.

שמי שי ואני יוצא לשרות מילואים בבקעת הירדן, השרות ימשך גם בימים הנוראים הבאים עלינו לטובה. הסיורים שאנו מחזיקים במסגרת הבטחון השותף פועלים 24 שעות ביממה, 365 ימים בשנה. מיותר לציין שבבקעת הירדן בתקופה זו עדין חם מואד.

שאלתי לגבי המותר והאסור ביום הכיפורים במקרה זה. יצא לי לעבור ימי כיפור בצבא אך במסגרת אימון, כך שהדבר היה קל יותר. מה עלי לעשות? האם מותר ובאיזה אופן אם כן לשתות או לאכול?

בדקתי כבר במס' מראי מקום, אך כיון שמדובר בדיני נפשות איני יכול לפסוק לעצמי.

מאחר ושרותי האיטנרנט לא יהיו עבורי זמינים מן הסתם, אבקש את הרב, אם הדבר לא קשה, לענות לי דרך הפלאפוןשמספרו 982673-050. בכל מקרה כתובתי היא wshaishai@hotmail.com.

בברכת כתיבה וחתימה טובה

שי וייס

תשובה

שלום וברכה,
הכלל המרכזי באלו העניינים הוא ש"פקוח נפש" דוחה את כל התורה כולה. על כן אם אתה מעריך שתפקודך יפגם אם לא תשתה ובהנחה שאתה בתפקיד מבצעי שפגימה כזו עלולה להביא לידי סכנה הרי שאתה מחוייב לשתות ולא רק רשאי.
אמנם לכתחילה צריך להתדל לשתות רק שיורים קטנים ואם לא די בכך אז תוכל לשתות גם כמויות גדולות יותר. ו ה' ישמורך מכל דבר רע ויחזירך בשלום לביתך.