יום כיפווררר!!!

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 29/09/09 06:14 יא בתשרי התשע

שאלה

בס"ד

בוקר טוב לכבוד הרב

1.בערב יום כיפור חברה שלי הייתה בבית שלה לבד כי ההורים של נסעו למושב ובסביבות השעה 6 בערב הלכתי אליה ואז עוד 2 חברות שלי באו והייתה לי מחשבה כזאת שזה יום כיפור אחרון שלי לא יודעת למה הייתה לי המחשבה הזאת כי הרגשתי שעשיתי יותר מידי דברים לא טובים יכול להיות בגלל זה וגם כל העניין של הנדרים שאני לא יודעת אם אלה נדרים או לא כאילו אני בספק ולא הייתי השנה בהתרת נדרים כללית ורציתי ללכת לעשות התרת נדרים אבל עדיין לא שלחתי לרב את המכתב כי לא היה לי זמן הייתי בצבא..וגם אחרי תפילת נעילה יצאנו מהבית כנסת וחברות שלי אמרו הלוואי שיהיה צום קל כזה כל שנה ואז אמרנו אמן וזה..והייתה לי שוב מחשבה כזאת נראה לי וניסיתי להתעלם ממנה..ולא יודעת הרגשתי כזה מוזר בצום פחדתי ממש למרות שהיום הזה מפחיד אבל לא יודעת הייתה לי הרגשה כזאת אחרת אולי בגלל שבזמן האחרון מאז שאני בצבא פחות התפללתי וזה..מה היו המחשבות האלה?

2.כשישבנו בערב יום כיפור בבית של חברה שלי חברה שלי אמרה אם משהי חולמת בלילה של יום כיפור חלום רע חס וחלילה אז יש בסידור איזה משהו שצריך לקרוא ואז חברה שלי אמרה בגלל שאמרת את זה נחלום משהו רע..ואז ביום כיפור קמתי בשעה 8:28 בערך בבוקר ואז חזרתי לישון והתעוררתי שוב ב 11 ומשהו ואז נרדמתי פתאום קמתי מתוך חלום כאילו חלמתי שיש 3 אנשים שאני לא מכירה מנסים לירות עלינו ואנחנו רצים אני לא יודעת מי היה בחלום אני זוכרת שאני הייתי שם והשאר לא מוכרים ואז אחד בא אליי עם אקדח וכיוון עליי ובכיתי ואז התחלתיח לדבר איתו וזה..ואמרתי לו אני אעזור לך או משהו כזה ואז הוא אמר אז תהרגי אותה משהי שעמדה לידי נראה לי לא יודעת מי זאת ואז אמרתי לו לא אבל אני אהיה היד ימיני שלך וזהו ואז קמתי..ואז בצהריים בערך בסביבות שעה 3 נמנמתי כזה בסלון והיה לי מין חלום כזה או מחשבה נראה לי חלום משהו עם קבר ונראה לי קבר שלי וכ"כ פחדתי מהחלומות מה זה אומר ועוד בכיפור??

3.כבוד הרב בערב יום כיפור שהיינו אצל חברה שלי סיפרנו דברים מהצבא ואז סיפרתי להן איזה משהו מצחיק שקרה עם חברה שלי מהאוהל בחג ראש השנה(כי סגרתי שם חג)וזה היה כ"כ מצחיק ונקרענו מצחוק על זה גם באוהל וחברה שלי זאת שצחקנו עלייה גם צחקה איתנו כשזה קרה ואז סיפרתי את זה לחברות שלי ונקרענו מצחוק ויום למחרת כ"כ הצטעתי שסיפרתי את זה ובמיוחד בכיפור עשי

תשובה

בס"ד
שלום רב,
את דואגת מפני שאת מרגישה שהיה יום כיפור ולא עשית מה שיכולת לעשות ביום כיפור.
יש פתרון פשוט: 'בית הכנסת', אם היית עושה אותו כל הבעיות שלך לא היו קורות.
במקום ללכת לחברה היית צריכה ללכת לבית הכנסת. יום כיפור אינו יום להיות עם חברות אלא יום להיות עם עצמך ועם הקדוש ברוך הוא, בבית הכנסת.
זכרי זאת היטב – יום כיפור הוא יום של בית הכנסת.
אם היית באה לבית הכנסת מערב יום כיפור – היית אומרת עם המתפללים תפילת 'כל נדרי' ולא היה לך בעיה עם הנדרים שלך.
במקום לדבר על חלומות היית מתפללת ואז לא היו באים לך חלומות רעים (גם אם בלילה היו באים לך חלומות רעים, יש בסידור תפילה שאומרים בברכת כהנים ומתקנים את החלום הרע).
במקום להשאר בבית ולנמנם כל היום ולחלום עוד ועוד חלומות רעים היית מהבוקר מתפללת בבית הכנסת.
במקום לצחוק על חברה היית אומרת סליחות ווידוי ומתקנת את החטאים של כל השנה.
בבית הכנסת היית מתפללת מנחה בזמן עם כל הציבור ולא מתבלבלת בגלל שעון הקיץ. בבית הכנסת היית מתפללת גם תפילת נעילה!
בבית הכנסת היית שומעת הבדלה כהלכתה בסוף הצום לפני שהיית עושה כל מלאכה או אוכלת.

אפשר להפוך את כל הקשיים שלך לטובה. אם בעקבות יום הכיפורים הקשה הזה תקבלי על עצמך (בלי נדר!) ללכת בכל שנה (עד אשר תזכי להיות אמא לילדים קטנים) להתפלל ביום כיפור בבית הכנסת כל התפילות, יהיה זה תיקון לכל הדברים שעברו עליך השנה ביום כיפור.

באשר להתרת נדרים – לא עושים אותה במכתב. את צריכה לדבר עם הרב שלכם והוא ידריך אותך.

גמר חתימה טובה