יום הקדיש הכללי

חדשות כיפה צוות בית ההוראה 26/08/02 17:04 יח באלול התשסב

שאלה

האם אפשר לקבוע את י' בטבת כיום זכרון למי שאינו יודע מתי קרובו נפטר?

תשובה

יום עשרה בטבת נקבע ע"י הרבנות הראשית כיום הקדיש הכללי ומי שאינו יודע באיזה יום נפטר קרובו בשואה, אומר קדיש ביום זה.

וכן מצינו במג"א שכתב (תקס"ח ס"כ) מי שאינו יודע יום שמת בו אביו יברור לו יום אחד.

ואף ללא קשר לזכרון קדושי השואה, מי שאינו יודע יום פטירת קרובו, אם הוא יודע אם היה זה בקיץ או בחורף, יקבע בזמן המשוער. ואם אינו יודע כלל, טוב שגם הוא יקבע לו את יום הזכרון לעשרה בטבת ויה"ר שהקב"ה יהפוך לנו את ימי התעניות לימי ששון ושמחה והאמת והשלום אהבו.

לסכום:

א. מי שאינו יודע יום שנפטר בו קרובו, יקבע את יום הזכרון בתקופה המשוערת.

ב. אם אינו יודע כלל גם לא קיץ או חורף, טוב שיקבע ליום עשרה בטבת שנקבע כיום הקדיש הכללי לזכר קדושי השואה.