יולדת חייבת לצום?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 04/07/07 14:20 יח בתמוז התשסז

שאלה

בס"ד

שלום לרב,

לפני שלושה שבועות ילדתי בשטו"מ, רציתי לדעת האם עליי לצום בט' באב שזה יוצא חודש ושבועיים לאחר הלידה,(אני גם מניקה).

תודה רבה.

תשובה

ב"ה

שלום.

אם את מרגישה בריאה וחזקה ואין שום בעיה רפואית אז כדאי שתתחילי לצום וכשתרגישי חלשה או שעלול להיות חסרון חלב אז את יכולה לאכול.
ואם את ממילא מרגישה קצת חלשה ותשושה ואין מספיק חלב והתינוק יונק מלא אז את לא חייבת לצום כלל.

מזל טוב, ויהי רצון שתזכו לגדלו (לגדלה?) לתורה חופה ומצוות בשמחה ובנחת אמן.

עוזיאל אליהו,

.