יהודי שלא מאמין

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 11/08/11 15:43 יא באב התשעא

שאלה

שלום כבוד הרב.

חברי אומר שמי שאינו מאמין בה' אינו יהודי.

איני מסכים עם זאת!

אני חושב שמי שיהודי ומאמין בה' הינו יהודי וישאר יהודי!

אנא אני זקוק לתשובתך מה אתה חושב?

יהודי שלא מאמין בה' יהודי או לא?

תודה רבה על העזרה.

נ"ב

זאת שאלתי הראישונה אז לא ידעתי למי להפנות.

תשובה

ב"ה

שלום.

ראשית כדאי לך לעיין בויקיפדיה בערך "מיהו יהודי"
וכן כדאי לך לעיין בספרו של קומרן "יהודי מיהו מהו.".

ואשר לשאלתך :אם יש יהודי שאומר שאינו מאמין בה' זה לא מפקיע ממנו את זהותו היהודית והדתית .

וגם אם הוא יעמוד על הגג ויצעק ויכריז כבל עם ועולם שהוא לא יהודי זה לא יעזור לו כי הוא נולד כיהודי וימות כיהודי .

למרות האמור לעיל לדעת הרמב"ם אם יהודי יתנצר (לא מתוך כפיה או אונס אלא ברצון) אז יהדותו תיפסק באופן אוטומטי מהדור הרבעי ואילך.

[אגב, אשאל אותך שאלה שתחשוב עליה :
האם עשו הרשע בנו של יצחק אבינו עליו השלום אחיו של יעקוב אבינו עליו השלום היה יהודי או גוי?
מה דעתך?]

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.