יהדות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 22/06/05 14:35 טו בסיון התשסה

שאלה

הרבה זמן מציקה לי שאלה בנושא "הדת היהודית"

אני חילוני ומסביבי שומע כל הזזמן על דת יהודית.

למיטב הבנתי אני חושב שיש איזשהו בלבול: אלוהים נתן את תורתו לא ליהודים אלא לעם ישראל באמצעות משה רבנו.

"אין "חגי יהודה" יש "חגי ישראל

יש בנישואין המשפט " הרי את מקודשת לי כדת משה וישראל"ולא יהודה.

למיטב ידיעתי הפילוג בין ישראל ליהודה

היה על רקע של מלכות ןולא רקע דתי

לכן התורה והדת היא דת ישראל ולא דת יהודית.

מכאן לא ברור לי למשל נושא הגיור של קהילות כגון יוצאי אתיופיה שנאמר כי הם צאצאים של שבט אפרים או הכוונה לגייר את צאצאי שבט מנשה מהודו.הרי גם הם בני דת משה עם פירוש אחר שהשתרש בהם במשך אלפי שנות גלות והם לעולם לא יכולים ליהיות יהודים אלא רק ישראל .

יש לי התחושה כי השרשת המושג דת יהודית נעשה כדי לנכס את הדת לצאצאי שבט יהודה .

האם לא ראוי היה להגיד אנו עם ישראל עם אחד בני דת משה ?

אשמח לקבל תשובה

תשובה

שלום וברכה
ההערות הלשוניות שלך למעשה מאוד מאוד צודקות. הרבה יותר טוב היה לקרוא לזה הדת של תורת משה (כפי שכתוב בנביא מלאכי) או הדת הישראלית וכדו'.
איני יודע עד תום מדוע מבחינה היסטורית התחילו לקרוא לדת זו יהדות ולא בשמות המתאימים.
ברם, כיוון שכך נוהגים כעת איני מוצא דרך לשנות את הדבר. על כן, על אף העובדה שאנו אומרים "יהדות" אנו מתכוונים למעשה לדת משה או לדת הישראלית, וזה רק עניין סגנוני.

כל טוב