יהדות בתקופת דוד ע"ה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 21/07/13 03:27 יד באב התשעג

שאלה

שלום רב, תוכלו להסביר לי במפורט או להפנות אותי למקור המסביר את דרך החיים היהודית בתקופתו של דוד המלך? איך הוא חי מבחינת המצוות שביצע, התפילות, הלבוש וכו'... אנא הוסיפו לי מקורות בתשובתכם. תודה מראש‬

תשובה

בס"ד
שלום רב,

דוד המלך שמר את כל מצוות התורה: היה נימול, הניח תפילין, לבש ציצית תכלת והיתה מזוזה בפתח ביתו.
הוא שמר על טהרתו, לא חילל שבת, לא אכל חזיר ולא בשר בחלב.
שלמה בנו, בנה את ביהמ"ק. בתקופתו קיימו את כל החגים והקריבו קרבנות בבית המקדש.
המקור הפשוט לכך זו מסורת ישראל הקובעת שעם ישראל קיים את כל התורה שבכתב ופירושיה מסיני, מרגע שנתנה לנו על יד משה.

מתוך סיפורי דברים אנחנו מקבלים לכך אישור במקורות של ספרי הנביאים.
אודות דוד כתוב בפרוש ששמר טהרה - "כי אם לחם קדש יש אם נשמרו הנערים אך מאשה" (שמוא' כא; ה).
ועוד מקום שמציין שמירת טהרה: (שמוא' כ: כו) ולא דבר שאול מאומה ביום ההוא כי אמר מקרה הוא בלתי טהור הוא כי לא טהור": ס
מכאן למדים שציינו את ר"ח ולעיתים היו אלו יומים של ר"ח. ציון ר"ח מתבטא במקום נוסף (מלכ' ב' ד; כג) "ויאמר מדוע את הלכת אליו היום לא חדש ולא שבת...". מכאן למדים על שמירת שבת בימיהם, כך גם בדברי ישעיהו (סו; כג): "והיה מדי חדש בחדשו ומדי שבת בשבתו יבוא כל בשר להשתחות לפני אמר ד'"
גם ירמיהו מזכיר לעם את חובת שמירת השבת(יז; כא) "כה אמר ד' השמרו בנפשותיכם ואל תשאו משא ביום השבת והבאתם בשערי ירושלם".
יש עוד דוגמאות שונות לשמירת המצוות ואינני פנוי להאריך.