ידיעה ובחירה -שאלה באמונה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 22/09/02 12:54 טז בתשרי התשסג

שאלה

לכבוד הרב, קודם כל אני רוצה להגיד ממש כל הכבוד ויישר כח על המאמץ והזמן שאתה משקיע בנוער דרך האתר המוצלח הזה!

אשמח אם תוכל לעזור לי עם מחשבה (קצת חוצפנית שיש לי..)

אני לא מבינה על מי אנחנו עובדים בדיוק. אנחנו אומרים שבראש השנה נכתב וביו"כ נחתם וכו... על מי אנחנו עובדים? כאילו שד' לא יודע עוד הרבה לפני מה יהיה סופינו ומתי הוא ייקח אותנו מהעולם הזה וכו... הרי ד' לא צריך "Kראות" את המעשים שלנו אם הם טובים ומשתפרים או לא כי הוא הרי גם ככה יודע עוד הרבה לפנינו איך נתנהג ובאיזה דרך נלך.

תודה רבה רבה מראש! מצטערת אם נשמעתי קצת בוטה...

יום טוב! ושנה מצויינת!

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

יש!!!!!
יש בחירה חופשית לאדם לבחור מה שהוא רוצה.
למרות שהשם "יודע" מה אני אבחר.
תגידי, אם בראי לילד קטן ארטיק ואש ותתני לו לבחור לא ברור לך מה הוא יבחר?
יש לו בחירה חופשית והוא ורק הוא בחר למרות שאת יודעת מראש מה הוא יבחר.

אנא עייני גם ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=7276

בברכה ,

עוזיאל