טרמפים וצניעות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 04/09/05 15:55 ל באב התשסה

שאלה

שלום כבוד הרב ותודה רבה!

השאלה שלי היא בנוגע לתפיסת טרמפים במקומות שמורגלים לכך ובמקומות שאינם מורגלים לכך.

אסביר את עצמי.ישנם אזורים בעיקר בשומרון או גוש עציון שהתושבים מורגלים לתפיסת טרמפים להגעה הביתה למרות שיש אוטובוסים כי הרי זה חוסך כסף וזמן.

יש אזורים בעיקר בין עירוניים שהתושבים מורגלים בנסיעה באוטובוס ולא בטרמפים.

נסיעה בטרמפים כפי שציינתי חוסכת המון המון כסף! השאלה שלי האם יש איסור הלכתי בתפיסת הטרמפים?! או שזה בגדר איסור נזם... (שאין עליו איסור מבחינה הלכתית). תודה!

תשובה

בס"ד

אני לא חושב שזה "איסור" לנסוע עם מישהו שמכירים. אבל באופן כללי זה לא כל כך בריא כיון שכשמתרגלים לנסוע בטמרפים עלולים להכשל בשעת דחק.

כשמחכים שעות ובסוף בא מישהו שנראה בסדר ולא כל כך בטוחים בזה. כמה וכמה תקלות צמחו מזה.

אבל מי שעוצרת טרמפ בתוך ישוב שלה, נוסעת עם מי שהיא מכירה. יושבת מאחור ומקפידה לא לדבר עם הנהג חוץ משתי מילים של נימוס.
נו.