טרמוסטט בשבת

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 04/08/02 15:05 כו באב התשסב

שאלה

לכבוד הרב שלום!

1. האם מותר בשבת להזיז את ווסת הטרמוסטט של מכשיר חשמלי לקירור(כגון מקרר) או לחימום(כגון תנור חימום) כאשר ההוזזה תגרום להמשכת המצב הקיים ולא להקדמת הדלקה/כיבוי?

2.אם הילד הדליק את הרדיו בשבת האם מותר להנמיך את הקול ע"י ווסת השמע? במידה וזה אסור- מה הטעם?

בתודה מראש

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

1)-אם יש צורך בדבר אז מותר לעשות כן כשאין זרם חשמל מחובר באותו מכשיר.ויש לעשות בשינוי.
וכשהמכשיר פועל יש להמנע מלהגביר את פעולת החימום או הקירור.
2)-יש לשים על הרדיו כריות או שמיכת פוך.ולא להנמיך את הווליום.
מעבר לדיון ההלכתי בדבר הנמכת ווליום האם מותר או אסור כי אתה מגביר חשמל או מנמיכו יש כאן גם בעיה חינוכית.
למה לחנך את הילד לגעת בכפתורי רדיו בשבת אם ניתן לפעול בדרך חכמה יותר ,
חינוכית יותר.?

בברכה,

עוזיאל