טלקנזיס-המשך

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 26/05/09 22:38 ג בסיון התשסט

שאלה

שלום לרב,

https://www.kipa.co.il/ask/show/180692

האם אין פה מדבר שקר תרחק ?

והאם המצווה מדבר שקר תרחק מתייחסת גם לשקר שאדם משקר בין חבריו ?

ב.האם אין בטלקינזיס "לא תלכו בחוקותיהם" כי זה נראה שהגויים המציאו את זה ללא מתרה שהרי זה נחשב שקר.

תודה מראש וסליחה על הניסוח המסורבל מעט.

תשובה

שלום

א.אם זהו שקר, ודאי יש להתרחק ממנו. אך יתכן שיש בזה גם דברים נכונים.
איני מכיר את השיטה ועל כן כתבתי קוים מנחים בלבד.

ב.המצווה להתרחק משקר היא הדרכה של התורה לכל עניין שיש בו שקר, שיש להתרחק ממנו. חותמו של ד' היא האמת.

ג.הגר"א כתב שחוקות הגויים הוא רק מה שנוגע לסגנון העבודה זרה שלהם. על כן, אם יש בזה עניין של ע"ז ממילא אסור לחקות גם את הסגנון של העבודה הזו. אך אם לא, אלא זה רק דרך ריפוי הוליסטית, אין בעיה.

כל טוב