טלית קטן תוצרת בית

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 07/10/03 13:57 יא בתשרי התשסד

שאלה

שלום וגמר חתימה טובה לכבוד הרב

יש לי מספר שאלות בקשר לטלית קטן והן כולן נובעות מהעובדה שהט"ק כמו שהיא נמכרת לנו כיום היא בגד מאוד לא נוח...

ובכן לגבי זמן הלילה והשינה, חשבתי להכין לי טליתות קטנות מחולצות טריקו ולגזור להן את החיבור אבל רק עד גובה מסוים וכך להישאר עם השרוולים ועוד חלק מהבד.

1. האם לשינה בלילה זה נחשב מספיק טוב?

2. האם בזמן הלילה גם כשלא ישנים זה מספיק טוב?

3. האם בשינה ביום זה גם יועיל?

4. אם זהו פתרון טוב כמה צריך לגזור?

5. האם זה יגרע לשים תיקתקים למטה?

6. עדיף לשים ציציות מצמר או מכותנה?

7. האם ספרדים לא מברכים בשום מקרה על טלית קטן?

8. אם כן מברכים, גם כשקמים ומחליפים לט"ק הרגילה צריך לברך?

מתנצל על האריכות ותודה מראש על הזמן שהרב מקדיש לנו ומאיר את עינינו.

בברכת שנה טובה ושנזכה לשנים רבות

אלעד

תשובה

בס"ד

1- כן.
2- כן.
3- כן.
4- רוב.
5- לא.
6- צמר עדיף.
7- מברכים עליה עם הטלית הגדול. ואם לא לובש טלית גדול מברך עליה בנפרד.
8. כן. אלא אם כן כיוונת בברכה הראשונה גם על כל מה שתחליף במשך היום. וכך ראוי לעשות.

בהצלחה