טלית קטן קשירה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 14/07/14 23:50 טז בתמוז התשעד

שאלה

האם הרב מכיר שיטה כזאת ( תכלת )

6 8 11 12 ?

המידע היחיד שמצאתי זה כאן זה נקרא שיטת ט"ל

http://www.fridmanbooks.co.il/ProductInfo.asp?ProdId=1098

תשובה

בס"ד
שלום רב,

עיין שוב בקישור ושים לב להבחנה בין 'שמש' כחול ו-'שמש' לבן.
(שמש = החוט הארוך שמשמש לכריכה; כאן יש שני שמשים כחול ולבן).
בכריכות שלאחר הקשר הראשון, יש 6 כריכות בכחול והראשונה בלבן = סה"כ 7 כמקובל.
בכריכות שלאחר הקשר הרביעי יש 12 כריכות בכחול ואחרונה בלבן = סה"כ 13 כמקובל.

באופן כללי ניתן לומר שיש בשיטה זו כריכות רגילות (7 - 8 - 11 - 13) אלא שפותחים את הכריכות בכריכה לבנה (6 1) ומסיימים גם כן בכריכה בחוט לבן (12 1).
עיין היטב שם בתמונה.