טלית לבן-שחור

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 11/06/09 18:54 יט בסיון התשסט

שאלה

שלום הרב. יש לי 2 טליתות כשרות. אחת לבנה שחורה, ואחת כולה לבנה.

א. האם יש עדיפות הלכתית לאחת מהן?

ב. הטלית הלבנה חדשה ויפה יותר. במידה ואין עדיפות, האם עדיף להשתמש באופן קבוע ביפה יותר משום "ואנוהו", או לשמור אותה לשבתות וימים טובים משום כבוד שבת?

תשובה

שלום

א.בכמה קהילות באשכנז נהגו בטלית שחור לבן.
בעדות המזרח נהגו בטלית לבנה.
לכן, העדיפות ההלכתית היא לפי מנהג אביך ועדתך, ועל אף שאין טעם למנהג השחור-לבן, הרמ"א כתב לא לבזות מנהגים, גם כאלה ללא טעם, אם אינם סותרים דין.

ב.עדיף לשמור את הלבנה לשבת, משום שכיבוד שבת היא הלכה מחייבת גם בימות החול (ביצה טז במעשה שמאי והלל) ויפוי המצוות הוא הנהגה טובה.

כל טוב