טלית גדול לבעל תשובה אשכנזי

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 12/08/02 09:57 ד באלול התשסב

שאלה

ב"ה

שלום לכבוד הרב.

יש לי בעיה: אני בעל תשובה (שנתיים וחצי),חייל רווק ממוצא אשכנזי.

את רוב תשובתי עשיתי בבתי-כנסת ספרדיים, כך שהתרגלתי להתפלל בשחרית גם עם טליט-גדול.

כשאני מתפלל בבתי-כנסת אשכנזיים מוכיחים אותי לפעמים על היותי רווק שמתפלל עם ט"ג, ושמספיק הציצית שאני הולך איתה(אבל הרבה פעמים אני יושן איתה).

דבר זה מפריע לי כי אני דוקא מתחבר מאוד למנהגים האשכנזיים וגם מצאתי היתרים שאוכל להסתמך עליהם.

יש לציין שניסיתי להתפלל ללא ט"ג והרגשתי ערום לגמרי.

זאת אינה עצת -היצר, מפני שהתפילה עם ט"ג מכניסה בי יראה וכבוד-שמיים,(ובכלל מוסיפים בקודש ולא מורידים...),ואילו אצל אחרים זה מתפרש לעיתים כיוהרה.

אודה מאוד לכבוד הרב אם יתן את דעתו לגבי העניין הזה.

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

כדאי לך להמשיך במנהגך זה ולהתעטף בטלית גדול
כוון שמעלים בקודש.
ואין זה נחשב כיוהרא.
לטלית הגדול יש סגולות מיוחדות לשמירה על האדם.
אתה יכול לומר את הלשם ייחוד של הנוסח האשכנזי לפני העטיפה.
והטלית יפרוס כנפיו עליך ויצילך
אמן.

חזק ואמץ!!!!!!

עוזיאל