טלויזיה בשבת

חדשות כיפה הרב בני לאו 21/04/02 11:16 ט באייר התשסב

שאלה

שלום רב,

אני גרה בבית שאינו שומר שבת ויש לי ויכוח עם אמא שלי בקשר לצפייה בטלויזיה בשבת כשיהודי אחר מדליק אותה ומחליף ערוצים בלי כל מעורבות מצידי.

אשמח אם תוכל לתת לי את המקור ההלכתי לאיסור זה-כי אמא שלי טוענת שבמקרה כזה אין כל חילול שבת מצידי ואני יודעת שיש איסור כזה-אני רק לא יודעת איפה זה כתוב.

תשובה

ליעל שלום.
ראשית תזכרי להתוכח עם אמא במלוא הנימוס והכבוד!
המקור לאיסור נמצא בהלכות בישול בשבת, שולחן ערוך אורח חיים סימן שי"ח סעיף א, שקובע א יהודי מבשל בשבת בכוונה אסור גם לאחרים להינות מהתבשיל . מכאן לומדים את הדין לכל מלאכות שבת שאסור להינות ממלאכת יהודי בשבת.
בברכה
בני לאו