טלויזיה בשבת

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 23/09/12 17:02 ז בתשרי התשעג

שאלה

שלום !

יש לי שאלה,

מדוע מותר להדליק מזגן על ידי שעון שבת וטלויזיה אסור (כמובן שגם ע''י שעון שבת) ?

זאת אומרת, שתיהם הודלקו על ידי השעון שבת אז למה אחד מותר והאחר לא ?

ואם אפשר, אני אשמח למקור התשובה (מישהו שאל אותי את השאלה ואולי אם אני אסביר לו מאיפה האיסור נלקח הוא ישנה את דעתו לגבי שבת :) )

תודה רבה !

וגמר חתימה טובה !

תשובה

אפשר לתת תשובה הלכתית, שיש בעיה בכך שיפעלו דברים מרעישים בשבת (לכן אסרו להפעיל ריחיים המופעלות בעזרת מים מערב שבת).

אבל התשובה הטובה יותר היא שזה פשוט לא האוירה של שבת. איזה מין שבת זה שכולם יושבים מול הטלויזיה ומתעסקים בדברים חוליים כל כך?

יש שיר, שאותי הוא קצת מזעזע:

שבת בבוקר! יום יפה
אמא שותה המון קפה
אבא קורא המון עיתון
ולי יקנו המון בלון.

חסר לי המון בשיר הזה. איזה מין תמונה זה? אבא בעיתון, אמא בקפה ולילדה קונים בלון כדי שתהיה בשקט... כל אחד בחור שלו...

שבת צריכה להיות זמן משפחתי, שיושבים ביחד סביב שולחן שבת, המשפחה מתגבשת, מתנתקים ממירוץ החיים, החדשות, העבודה.

זה זמן לטעינת מצברים רוחנית, זמן להתענג על ה'.
מי שזוכה לחוות שבת כזאת, לא מבין בכלל את השאלה. איזה הורס זה טלוויזיה! עכשיו? להרוס את השבת עם הטלויזיה?!

בהלכה קוראים לתחושה הזאת "עובדין דחול" - כלומר מעשים ששייכים ליום חול ולא מתאימים לשבת. השבת היא מתנה כל כך נפלאה, אז למה להתחכם ולהרוס אותה?!

אולי תנסה להזמין את החבר ששאל אותך לשבת כזאת, כי בשביל להבין את היופי הזה של השבת - פשוט חייבים להרגיש. ו"תמונה אחת שווה יותר מאלף מילים".

שתהיה שבת שלום!