טלוויזיה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 12/07/12 15:04 כב בתמוז התשעב

שאלה

יש לנו בבית טלוויזיה עם כבלים (יש לנו yes). אני לא חושבת שזה כל כך נורא- זה פשוט תלוי מה רואים ואיך מסתכלים על זה. אני לא חושבת שזה משפיע עלי.

למה אסור לראות טלוויזיה אם כך בעצם??

תשובה

בס"ד
שלום רב,

האיסור אינו על המכשיר אלא על התכנים.
לכן באותה מידה צריך להזהר בגלישה באינטרנט ובצפיה בסרטי קולנוע וכד'

זו תרבות שיש בה תכנים שפוגעים בנפש: אלימות, מין, סגנון גס ומכוער - גם בתכניות וגם בסרטים.

הטלויזיה משדרת עולם ערכים שההצלחה היא בכסף, בפורקן יצרים, בעשית רושם, בגסות וניבול פה, והכל חיצוני.

גם אם לא מרגישים זאת מיד, הדברים מחלחלים לפנימיות הנפש מבלי שמודעים לכך.