טכס 30

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 01/04/13 13:51 כא בניסן התשעג

שאלה

שלום רב,

אבי נפטר בתאריך ו' בניסן תשע"ג ונקבר למחרת היום (ז' בניסן).

השלושים חל ב ו' באייר שזה יום העצמאות. לפי המנהג אנו עולים לקבר ועושים את גילוי המצבה. לאחר מכן אנו מגיעים הביתה קוראים אלפא בתא ולאחר מכן עושים סעודה.

מכיוון שזה יום עצמאות האם ניתן לעלות לקבר בערב הקודם (ה' באייר) בשעה 17:15 ולאחר מכן להגיע הביתה להמשך הטקס?

האם ניתן לקרוא את האלפא ביטא לאחר השקיעה?

בתודה מראש,

יעקב

תשובה

בס"ד
שלום רב,

דווקא על תאריך השלושים מקפידים יותר ומשתדלים לעשותו במועדו.
למיטב הבנתי אין כל בעיה לעלות לקבר ביום העצמאות.
אני ממליץ לכם לא להקדים אלא לקיים את השלושים במועדו בתאריך ו' אייר.
עיין גם
http://www.din.org.il/2013/02/19/עליה-לקבר-לפני-יום-השלושים/