טכנולוגיה מתקדמת לפני המבול

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 27/11/02 15:22 כב בכסלו התשסג

שאלה

א.כתוב בסנהדרין קח: שלפני המבול היה לאנשים "עששיות של ברזל" ויש איזה ספר אחד שמפרש שזה חלליות, ושהטכנולוגיה לפני המבול היתה יותר מתקדמת. האם זה נכון?

ב.האם מותר להניח את הראש על שולחן? והרי שולחן זה מזבח?

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

1)אני מצטט לך את דברי התלמוד מסכת סנהדרין דף קח עמוד ב

דרש רבא: מאי דכתיב איוב י"ב לפיד בוז לעשתות שאנן נכון למועדי רגל, מלמד שהיה נח הצדיק מוכיח אותם, ואמר להם דברים שהם קשים כלפידים, והיו (בוזים) [מבזין] אותו, אמרו לו: זקן! תיבה זו למה? - אמר להם: הקדוש ברוך הוא מביא עליכם את המבול. - אמרו: מבול של מה? אם מבול של אש - יש לנו דבר אחר ועליתה שמה. ואם של מים הוא מביא, אם מן הארץ הוא מביא - יש לנו עששיות של ברזל שאנו מחפין בהם את הארץ, ואם מן השמים הוא מביא, יש לנו דבר ועקב שמו, ואמרי לה עקש שמו. אמר להם: הוא מביא מבין עקבי רגליכם, שנאמר איוב י"ב נכון למועדי רגל.

למיטב הבנתי עששיות של ברזל הכוונה לפלטות של ברזל כדי לכסות את הקרקע.

לא ראיתי את הפירוש שאתה מצטט .היכן הוא כתוב?
ולעצם העניין התורה עצמה מתארת לנו שהייתה להם טכנולוגיה מתקדמת יחסית לתקופתם והיה להם ידע עצום במשאבי וכוחות הטבע.

2) מותר.

בברכה,

עוזיאל

.