טיפול ע"י אישה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 14/08/13 00:13 ח באלול התשעג

שאלה

בס"ד

שלום לרב

אני קרח...

עד עתה בכל מקום בו טיפלתי היו גברים שמטפלים וגם כיום יש גבר שמטפל בי בכל חודש. רב המטפלים במקום הן נשים.

השאלה היא : אם הגבר המטפל בי שמאיזה שהיא סיבה לא נמצא (חולה/חו"ל/עזב) האם מותר לי לקבל טיפול מאישה? (הכוונה למצב שבו הגבר אינו נמצא זמן רב לא ימים בודדים בהם אני יכול להשהות את הטיפול)

תודה רבה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אמנם יש היתר שנקרא 'טרוד במלאכתו' - זה הבסיס לכך שצוות רפואי מטפל בבני המין השני: גברים בנשים ונשים בגברים.

אבל במספרות ומכוני יופי וכד' חלק מהשרות הוא להעניק ללקוח הרגשה נוחה ונעימה. 'לפנק' אותו.
לכן אין מקום להתיר זאת.
אתה חייב לחפש פתרון מעשי כשגבר מטפל בך.