טיפול בסרוגייט מיני

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 23/05/13 09:54 יד בסיון התשעג

שאלה

שלום רב,,

במסגרת לימודיי בקורס ביו-אתיקה בבר-אילן בחרתי להתעסק בנושא שקשור לעבודה הטיפולית שאני מתעסק בו ומקוה לעסוק בעתיד. במסגרת לימודיי הכרתי את עולם הפרעות הנפש והמוגבלות הפיזית/רגשית. אחד הנושאים הבוערים אצל אנשים אלו הוא מיניות. נושא שנמצא בעיסוק בעולם הפסיכולוגי אבל לדאבוני לא בעולם ההלכה הוא הטיפול המיני(סרוגייט מיני) שאליו מלווה גם הדרכה פרקטית. לרוב הטיפול במגע ללא קיום מין מלא. הטיפול מיועד להקנות לאנשים עם הפרעות בתפקוד המיני אם על רקע פיזיולוגי או על רקע נפשי מיומנויות לניהול קשר אינטימי בריא או עזרה בפתרון הפרעה מינית.

רצ"ב לינק למאמר קצר הדן באתיות של הטיפול:

http://www.dr-aloni.co.il/2009/10/סוגיות-אתיות-בטיפול-מיני-משולב-עם-סרוג

אנסה לרכז את שאלותייי:

1. האם יש התייחסות הלכתית לטיפול כזה?

2. האם טיפול כזה יכול להיות מותר למי שלוקה בנפשו או גם לאנשים בריאים פסיכולוגית עם הפרעה בתפקוד המיני?

3. במידה וטיפולים אלה אסורים, האם מותר למטפל שומר מצוות להפנות מטופל לטיפול כזה בבקשת המטופל?

תודה מראש,

אלי

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

סוגיה זו כן מופיעה בהלכה, במסכת סנהדרין סוף פרק שמיני, ונפסק להלכה ברמב"ם הלכות יסודי התורה.

הדבר הזה אסור בהחלט, אי אפשר להתרפות באיסורים אלו.

מימלא אסור להפנות לטיפול כזה כי עוברים על לפני עיור לא תתן מכשול.

העולם הפסיכולוגי טיפולי מלא בשיטות טיפול הכלים טיפוליים. אתה ודאי מכיר אותם, אך גם אם לא היו - הדבר אסור.

בברכה,

דני ארגמן