טיפול בנות בחולי נפש

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 14/03/02 16:58 א בניסן התשסב

שאלה

בס"ד

שלום אני מתנדבת בכפר לאנשים עם פיגור שיכלי האנשים הנמצאים בכפר הזה הם אנשים מבוגרים.

עכשיו השאלה שלי היא עם יש בעיה הילכתית בכך שאני אגע בבנים שם שלא מבינים דבר וחצי דבר בנושא הנגיעה.

תודה ולהתראות

תשובה

בס"ד

שלום

הכלל הוא שמותר לנשים לטפל בגברים חולים וחלשים כיון שאין חשש של הרהור אצל האשה כמו שיש הרהור במקרה ההפוך. סיבת הענין היא שהיצרים פועלים אצל גברים בצורה שונה מבנשים ולכן גם ההלכה היא שונה.
עוד יש לדעת כי אצל "גברים חולים" היצרים לא פועלים כלל או פועלים בצורה מוחלשת מאוד וחשש עבירה הוא רחוק מאוד ולכן מותרת הנגיעה ההכרחית.
כאן יש להדגיש שני דברים:
א- רמת החולי היא שונה מחולה לחולה ולכן רמת היתר הנגיעה משתנה.
ב- יש חובה להסביר באיזה נגיעה מדובר? רק נגיעה של חבישה, הקמה וכד – מותר. בשום אופן לא נגיעה של חיבה כגון ליטוף, אע"פ שהוא אינה באה לתאוה ואע"פ שהרופאים אומרים שזה חלק מהריפוי. אפילו ליטוף כמו שאמא מלטפת את בנה – אסור.