טיול משפחתי לחו"ל

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 23/07/13 10:11 טז באב התשעג

שאלה

שלום לרב,

אני בחורה דתייה לאומית. ב"ה זכיתי לחזור בתשובה לפני 4 שנים ולגלות את עולם התורה ואת אבא שבשמיים.

כיום אני מתפללת,מברכת,שומרת שבתות וחגים,שומרת כשרות.

עושה הכל כדי לשמח את הקדוש ברוך הוא ולתת לו נחת.

בעז"ה אני אמורה לטוס עם משפחתי היקרה לחופשה בחו"ל.

הטיסה שלנו יוצאת לפני ראש השנה בעז"ה.

רציתי לדעת מה עליי לעשות שם כדי לקיים ולשמור את החג כמו שצריך גם אם זה לא יהיה בארץ.

אנחנו נצא בעז"ה לטיול המשפחתי וזה טיול מאורגן.אנחנו נהיה שם שבוע ימים בעז"ה.

רציתי לדעת מה עליי לעשות אם בערב שבת נצא לסיור כלשהו עם המדריך?

או אם נתבקש לעבור לישון במקום אחר-האם יהיה לי מותר לעלות על האוטובוס ולנסוע איתם?

אני ממש אובדת עצות ואיני יודעת מה לעשות.

אני ממש אשמח לקבל תשובות בעניין.

תודה רבה והמשך יום טוב לכולם :-)

תשובה

בס"ד
שלום רב,

טיול בחו"ל איננו מצוה. יש רבנים שאוסרים בכלל יציאה לחו"ל שאינה למטרות הכרחיות.
ודאי טיול בחו"ל לא מתיר פגיעה בהלכה. יש קושי בשמירת שבת (טלטול באין ערוב וכד') ושמירת כשרות.
לכן יש טיולים מיוחדים לדתיים - שם מתכננים את הטיול עם שמירת כשרות ושבת וכו'
את לא ילדה קטנה - אם אין אפשרות לקיים את כל התנאים הנדרשים את צריכה לוותר על הטיול.

עייני
https://www.kipa.co.il/jew/52678.html

http://www.motorhome.co.il/template/default.asp?PageId=527