טיול בתשעת הימים

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 03/07/09 13:10 יא בתמוז התשסט

שאלה

שלום כבוד הרב!

האם מותר לצאת לטיול של כיומיים-שלשה (טיול רציני) בתשעת הימים? אם לא -מדוע? ומה לגבי שלשת השבועות? ואם כן- על איזה דברים ספציפיים צריך להקפיד?

תודה רבה על זמנך!

שבת שלום!

יאירה

תשובה

שלום

ניתן להקל ולטייל עד סוף חודש תמוז, גם טיול של עונג כולל בריכה וים.

מראש חודש אב יש להמנע מטיול שעניינו שמחה ועונג, ורק טיול שנועד למטרה עניינית מותר.

אמנם, כשיוצאים לטייל, יש לפקוח עיניים יותר מהרגיל, משום שזמן זה אינו מוצלח לישראל בדרך כלל.

בטיול יש להמנע משמיעת שירים שמחים, גם לפי ר"ח אב.

הסיבה שאסור להנות מר"ח אב בדברים אלו, היא משום שאנו באבילות על חורבן המקדש.

כל טוב