טיול בנים ובנות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 01/06/10 18:01 יט בסיון התשע

שאלה

אנו מתכננים בעז"ה טיול לאירופה -2 בנים ו2 בנות, אנו נישן באותה דירה בחדרים נפרדים כמובן. האם יש בדבר זה בעיה הלכתית?

תשובה

בס"ד
שלום רב,
יש בעיה גדולה מאוד, ענקית, כאשר בנים ובנות מתגוררים לבד בדירה, גם אם בחדרים נפרדים.
מצבים כאלה יוצרים מתח באויר, גם אם לא נעשה דבר, יש מתח עצום והוא מזיק לנפש.
'ונשמרתם מאוד לנפשותיכם' - אנשים צריכים להקשיב לנפש שלהם ולדעת שצריך לשמור עליה. להרחיק אותה ממה שמעורר בה ועלול לעורר בה ריגושים לא מתאימים.