טוסטר במקום העבודה . דחוף!!!

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 17/07/12 07:37 כז בתמוז התשעב

שאלה

שלום הרב,

במקום עבודתנו,שמגיעים בבוקר מקבלים סנדוויץ',כל אחד לפי מה שהוא בוחר,

ניתן לבחור גם בגבינה צהובה/מלוחה.

קיים טוסטר(לחיצה) שבו ניתן להכין טוסט.

האם אני יכול להשתמש בטוסטר, מהחשש שאולי מישהו משתמש בו גם לבשר?

תודה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אתה נתת את התשובה:
אם המטבח סגור לכל מזון מבחוץ ומה שמספקים לכם הוא מזון כשר ואין שם בשר, אז אין חשש לשימוש טרף בטוסטר, כל המזון חלבי כשר, ואתה יכול להשתמש.

אבל אם יש אפשרות שאנשים יביאו מזון מהבית, או לחילופין לא כל האוכל שמספק מקום העבודה הוא כשר, אז יש לחשוש ואסור להשתמש בטוסטר.