טומאת מת / צדיקים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 03/02/06 01:26 ה בשבט התשסו

שאלה

אני כהן ואני רוצה לנסוע לפולין למחנות ההשמדה. מה התייחסות ההלכה וכיצד עלי לנהוג לביקור מקום כזה שודאי יש שם קברים. וכיצד עלי לנהוג בביקור בקיברי צדיקים באותו המסע לפולין?

תשובה

שלום וברכה
זכו הכהנים והם מחוברים לחיים. בשל חיבורם המיוחד והקדוש לחיים נאסר עליהם להיות קשורים בטומאת מת.
אין היתר להיות קשור בטומאת מתים, גם לא של צדיקים, ו"לכלב החי הוא טוב מהארי המת".
על כן, עומדות בפניך שתי אפשרויות: ראשונה היא ליסוע אך לא להיכנס לקברי צדיקים. הנסיעה עצמה אף היא לא פשוטה, שהרי יש גזירת טומאת ארץ העמים, אך ראיתי רבנים כהנים גדולים שלא נמנעו מליסוע, ועל כן איני יכול לומר שהדבר אסור לחלוטין. האפשרות השניה והמצוינת היא להיות מחובר לחיים בארץ ישראל, וההתקשרות לקב"ה תעבור בעולמך דרך הר הבית מקום השראת השכינה, ולא דרך קברי צדיקים בחוץ לארץ.

כל טוב