טהרת המשפחה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 14/08/13 09:20 ח באלול התשעג

שאלה

שלום רב

כאשר אישה בנידה נמצאת בשלב שבו היא סופרת שבעה נקיים ומגלה נקודת דם (שלא כתוצאה מפציעה). האם יש צורך לספור שבעה נקיים מחדש?

אותה שאלה כאשר היא מוצאת באמצע ספירת שבעה נקיים נקודה שאינה דם?

תודה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אם ראתה דימום על עד הבדיקה באחד מימי שבעת הנקיים,
תעשה באותו יום הפסק טהרה מחודש ותתחיל לספור שוב 'שבעה נקיים'.
במקרה כזה אינה צריכה להמתין 5 ימים נוספים.
אם ראתה דם על תחתון או תחתונית, בלי שהרגישה דימום נחשב הדימום לכתם - מומלץ לא לבדוק כלל באותו יום ולהתייעץ עם מורה הלכה.
ככלל על כל כתם או מראה לא תקין על עד הבדיקות או התחתון מומלץ להתייעץ עם מורה הלכה, אשר פעמים רבות ימצא מקום להקל גם אם לאשה נראה המראה כלא תקין.
לכוונות האשה יש משמעות ועל כן
חשוב שתאמר בליבה שהכתם תקין ומתייעצת מאשר שאינו תקין ומחפשת רב שיתירו.
מתוך
http://mikve.net/content.asp?PageId=238