טבעת

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 08/04/13 23:03 כח בניסן התשעג

שאלה

היי לאחרונה אמרו לי שרשום שאישה שלא נשואה אסור לה לשים טבעת/טבעות כי זה עושה מזל רע ...האם זה באמת עושה מזל רע וזה כתוב איפשהו או שזה סתם אמונה תפלה ??

תודה

תשובה

שלום!

אין בעיה בענידת טבעת על ידי רווקה ואין בכך שום בעיות במזל וכדומה וזו רק אמונה טפלה, אלא שבדרך כלל מקובל שנשים נשואות עונדות טבעת, ויש מעין מוסכמה חברתית שאשה שעונדת טבעת היא נשואה.

לכן עלולים לפרש לא נכון את ענידת הטבעת, כאילו את נשואה, ואז אולי ימנעו מלהציע שידוכים (אגב, גברים נשואים רבים מעדיפים לענוד טבעת בדיוק מסיבה זו, כדי שיהיה ברור שהם כבר נשואים).

אם את רוצה לענוד טבעת - מומלץ לקנות טבעת ובה יהלום בולט, כזו שאינה כשרה לקידושין - ואז יהיה ברור שזו טבעת של רווקה.

כל טוב!