טבעת נישואים

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 31/01/13 22:25 כ בשבט התשעג

שאלה

בס"ד

שלום רב

בשעה טובה חברה טובה שלי מתחתנת בעזרת השם בחודשים הקרובים והיא רוצה לדעת האם

רצינו לדעת האם היא יכולה להשים את טבעת הנישואים לפני החתונה?

תשובה

שלום!

טבעת הנישואין צריכה להיות שייכת לחתן בזמן שהוא בא לקדש.

כמובן, מומלץ מאוד שהטבעת תתאים למידה ותמצא חן בעיני הכלה. לכן הכלה יכולה (ומומלץ!) ללכת עם החתן בזמן שהוא הולך לקנות את הטבעת, ולבחור ולמדוד.

אבל צריך שהחתן יקנה את הטבעת מכספו, והיא תהיה שלו.

וצריך להזהר לא להגיד בצחוק "הרי את מקודשת" וכדומה לפני החתונה. אם את צריכה למדוד אחרי הקנייה - יש לומר בפירוש שהחתן רק משאיל לה למדוד ולא מתכוון לקדש, וכך נמנע מלהכנס לחששות קידושין.

שיהיה במזל טוב!