טבעת לגבר

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 30/09/06 21:50 ח בתשרי התשסז

שאלה

האם ניתן להיעתר לבקשת בני זוג כי גם הכלה תענוד לחתן טבעת מתחת לחופה ואם כן היכן

תשובה

שלום וברכה
ענידת טבעת על ידי האישה תחת החופה מהווה עקירה של יסוד הקידושין ההלכתי. אנו שותפים רק בנישואין כדת משה וישראל ולא בחיקוי שלהם.
יש המאפשרים בדיעבד לאחר תום החופה והכרזת הרב על תום החופה, לומר כי גם הכלה מבקשת להעניק מתנה לחתן, ואז עונדים. אני איני מתלהב מכך, אולם בכל מקרה צריך שיהיה ברור באופן חד כי אין מדובר בדבר מה הקשור לחופה.

כל טוב