טבעת אירוסים

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 15/12/11 21:27 יט בכסלו התשעב

שאלה

שלום הרב!

ממש תודה על המענה המהיר!!!

א. אז מתי נותנים את הטבעת האירוסים?

ב. אם הבחור נתן את הטבעת בהצעת נישואין אז יש פה עבירה הלכתית?

ג. ממש לא נעים לי לקנות איתו טבעת כי זה המון שהוא צריך להוציא ולא נעים לי לבקש משהו יקר אז לכן ביקשתי ממנו שיקנה לבד. זאת טעות?? היא עדיף שנקנה שנינו כדי שלא תיהיה בעיה הלכתית?

ממש תודה!!!

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

אין דין לתת טבעת אירוסין, רק בחתונה החתן נותן ומקדש את הכלה ובכך היא מקודשת לו.

לכן צריך להמנע מנתינת טבעת אירוסין, כי הדבורים מסביב יכולים לגרום לכך שזה יהיה קידושין.

את הטבעת לחתונה הוא יכול לקנות לבד.

(להבהרה נוספת של המושגים:
מה שנקרא היום מסיבת אירוסין זה לא אירוסין כי הוא לא מקדש את כלתו אלא סתם מסיבה, בימי חז"ל היה מקדש אותה בטבעת או שווה פרוטה ואחרי 12 חודש היה מכנס לחופה, כיום גם האירוסין נערכין מתחת לחופה ומסיבת האירוסין התרוקנה מהתוכן המקורי)

בברכה,

דני ארגמן