טבילת כלים

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 16/04/12 00:57 כד בניסן התשעב

שאלה

בס''ד

לכבוד הרב שלום רב !

הרב מה אני יעשה בבית שלי יש כלים שאמא שלי כבר לא זוכרת אם היא טבלה אותם במקווה (יכול מאד להיות שלא) ואלה הכלים בהם ההורים שלי אוכלים ואני נהגתי לאכול עד שלא שאלתי אותה לפני כמה זמן , אז מה אני יעשה ? ילך להטבילם עם ברכה ? ואם זה יהיה ברכה לבטלה (ספק לא גדול אבל עדיין יש ספק) , ואם בלי ברכה הכלי יהיה לא כשר חלילה (חשוב לציין שאין לנו כמעט כלים חוץ מממש כמה צלחות בשרי ולמעלה כמה צלחות חלבי ...ואני לא יודעת אם הייצור הוא מהארץ או לא (כמעט בטוחה שלא).

ולא נראה לי שהורי יקנו כלים חדשים בשביל להכשירם כראוי לצערי הרב (כי אמא שלי לא עובדת אז אין לה איך לקנות ואבא שלי לא אכפת לו כ''כ .)

בתודה !

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

כלים שיש ספק אם הוטבלו או ספק אם חייבים בטבילה, הדין שמטבילים בלי ברכה.

אין צורך לקנות כלים חדשים.

בברכה,

דני ארגמן