טבילת כלים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 19/07/11 20:23 יז בתמוז התשעא

שאלה

שלום,

א. המשפחה שלי בתהליכי התחזקות והשתמשנו בצלחות באופן קבוע. יש טעם להטבילן אחרי כ"כ הרבה זמן?

ב. מדוע דווקא להטביל במקווה כלים ולא באמבטיה או בקערה לדוגמא?

למה דווקא במקווה?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

חובת ההטבלה של הכלים לא פוקעת לעולם.
צריך להטביל רק כלים שנעשו על ידי גויים.
החובה היא לטביל כלי מתכת (מטבילים גם כלי זכוכית שהיא דומה למתכת, וכלי חרס שמצופים בגלזורה) אבל כלי פלסטיק ועץ אין צורך להטביל.

הטבלת הכלים במקוה שייכת לכלל דיני הטהרה במקוה. הטהרה נעשית במים שנשארים במצבם הטבעי (לכן גם מעין נחל וים כשרים לטהר אדם וכלים טמאים). אם המים נשאבו הם לא במצבם הטבעי. ההבדל בין מקוה לאמבטיה או קערה הוא בכך שהמים במקוה לא נשאבו, הם הגיעו למקומם בדרך טבעית.