טבילת כלים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 20/03/10 22:19 ה בניסן התשע

שאלה

שלום הרב

יש לנו בבית כלי חרסינה מחו"ל רציתי לדעת אם יש צורך להטבילם.אבקש לדעת את הדין עפ"י אשכנזים?

כמו כן האם לאחר הטבילה יש צורך לשטוף שוב?

וכן האם מותר להטביל כלים חלביים לאחר בשריים או כלים כשרים לפסח וחמץ באותם מים במקווה?

תשובה

בס"ד
שלום רב,
מן הדין כלי חימר אין צורך לטבול אבל בגלל שיש עליהם ציפוי מעין זכוכית (גלזורה) נהגו לטבול אותם.
במקווה טובלים את כל הכלים בלי חשש: חלבי ובשרי כשר לפסח וחמץ...
לאחר הטבילה חייבים לנקות את הכלי מפני שהמים של המקוה אינם נקיים ומדובר בכלי אוכל.