טבילת כלים לא במקוה

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 31/01/17 14:38 ד בשבט התשעז

שאלה

היי שאלתי זה האם יש אופציה או משהיא הדרך לטבול כלים לא במקווה שיהיו כשרים, פשוט כל המקוואות לידי ממש מלוכלכים ומזוהמים ואין לי דרך ללכת למקום אחר.

להבנתי יש איזו הקלה בעניין, או האם יש מקוואות שהם באיזור רמת החייל תל אביב שמסודרים ופתוחים בלילות?

חייבים פתרון בדחיפות

תשובה

לשואלת שלום
ראשית כל, מצער לשמוע שהמצב אצלכם במקוואות לא הגייני. כדאי לפנות למועצה הדתית בתל אביב וליידע אותם בכך.
לתוכן שאלתך - טבילת כלים יכולה להתבצע ב[מקור מים טבעי] אחר, כדוגמת: מעיין, נחל, או [בים].
ברמת החייל יש מקוה ברחוב הט"ז 8.
ברוב המקוואות, בור טבילת הכלים נמצא מחוץ למבנה שבו טובלות הנשים. לכן בדרך כלל אפשר להטביל כלים בכל שעה.
בהצלחה רבה