טבילה של רווקה או גרושה לפני הנישואין?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 29/09/03 17:42 ג בתשרי התשסד

שאלה

בסד

כבוד הרב שלום!

האם הלכות הקשורות בנושא בינו לבינה לגבי גרושה הן כמו של רווקה? האם ישנם הקלות מסוימות לגבי נושא הנגיעה?הרי הדבר לא חדש לה!

אני יודעת שישנם אנשי דת מקילים האומרים שאם היא נמצאת עם גבר שתשמור על טהרה בזה שתלך למקווה. האם נכון לעשות כך?או שמא זה איסור מוחלט וחד משמעי?

תשובה

בס"ד

חכמינו ז"ל אמרו: "כלה בלא ברכה - אסורה לבעלה כנדה". הכוונה כלה בלי שבע ברכות - בלי נישואין אסורה כמו נדה. ובזה אין בהבדל בין רווקות לגרושות.

כשהתורה אומרת "לא תהיה קדשה". על מה היא מתכוונת?

על אשה צעירה שטובלת והיא קדושה ושוכבת עם גברים. או "גבר אחד" או "כל אחד".

הכל בטהרה והכל בקדושה. ולכאורה היא לא חטאה שום חטא. היא לא נשואה ולא בוגדת, היא לא נידה ואולי גם הוא לא נשוי. היא טבלה במקווה הכי כשר שיש בעיר - ממש ממש קדושה!!!

זאת ה"קדשה" שהתורה אומרת שהיא אסורה. זה ההפך הגמור מקדושה. זה זילזול בבנות ישראל - ובעברית של היום קוראים לזה "זונה".

גם אם היא שוכבת עם גבר אחד בלבד - זה אסור כיון שזה קשר שלא בקדושה. זה לא מחייב אותו וזה גורם שאחר כך היא תתקשה להתחתן. היא מזולזלת בעיניו.

מה אומרים הבחורים?

מי טיפש להתחתן ולהתחייב לאשה אחת כל הימים.
אני יכול להשיג את תאוותי בקלות. כשבת זוגי תתבגר קצת, כשיופיעו הקמטים הראשונים, כשהיא תמאס עלי, כשאראה אחת יותר צעירה. כשאתקל באחת יותר יפה - אני אזרוק אותה בקלות בלי בית דין ובלי כתובה. בלי מזונות ובלי כאב ראש. מהיום למחר.
מה אני חייב לה?
כלום!!

בקיצור כך הוא יכול לעבור לאשה יותר צעירה "בשר טרי".
אין עליו לשלם מזונות!!
אין עול של בית!!

הכל בזילזול!!
למה להתחתן?

לזה אומרת התורה יש כבוד לבנות ישראל - לא תהיה קדשה בבנות ישראל.

***

לגבי שאלתך על גרושות. ראי שאין הבדל כלל.
אין שום קולא בנגיעה או ביחוד של גרושה. להפך.
היא שכבר חוותה את ההרגשה הזו וזה לא חדש לה, עלולה ליפול לחטא הרבה יותר מרווקה.

חכמינו אומרים ש"אשם תלוי" יותר חמור "מחטאת" כיון שהראשון בא על ספק חטא והשני בא על חטא ודאי. וכל דבר שנראה כאילו יש לו היתר - קשה לחזור עליו בתשובה.

אם הבן אדם אומר "אולי זה לא חטא" זה "ודאי לא תשובה".

גם לגבי האפשרות שהיא תלך למקווה בלי נישואין - בזה גרושה היא בדיוק כמו רווקה.

שנה טובה