טבילה בשבת

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 14/02/10 21:29 ל בשבט התשע

שאלה

בע"ה, בפעם הראשונה בחיי הנישואין שלי, אטבול בשבת. מכיוון שעברו כבר כמעט ארבע שנים מאז למדתי את ההלכות לפני החתונה, רציתי לשאול לגבי השיער. יש לי שיער ארוך. מה עלי לעשות לאחר הטבילה, כי הרי לסחוט אותו אני לא יכולה? והאם יש עוד איסורים או הנהגות מיוחדות לטבילה בשבת שאני לא מודעת אליהם? חיפשתי בספר המצוי אצלנו בבית (איש אישה של הרב אלישיב קנוהל) ולא מצאתי תשובות. אשמח לתשובתכם.

תודה

תשובה

שלום.

לגבי השיער לאחר הטבילה לתת לו לנטוף מעט ואז להספיג אותו במגבת עבה וגדולה.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו