חתונת חרשים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 12/10/05 11:00 ט בתשרי התשסו

שאלה

ב"ה

ידוע לי שבעבר הרחוק חרשים זוהו בדרך כלל עם בורים כיון שהם לא יכלו ללמוד כמעט כלום על העולם וכך גם התיחסה אליהם ההלכה כקטנים וכמי שאין להם דעת(כלשון הרמב"ם)ואין קידושיהם מן התורה אלא מדרבנן - רציתי לדעת האם יחס ההלכה השתנה אליהם מאחר וכיום ברור שהמצב הוא לא כזה.

אני שואל זאת בעקבות מאמר של בחורה חרשת שפורסם באתר "חופש" אתר שבא לנגח את היהדות - ומכיון שכך אינני בטוח שהנתונים שבו נכונים. אבל הכותבת מספרת שם שהתיחסו אליה ברבנות כסוג' ב' כשהיא באה להתחתן וכן טרחו לציין בכתובה שהיא חרשת ונתנו לה כתובה שחור לבן ולא צבעונית ועוד דברים העושים רושם כאילו עדיין ממשיכים להתיחס אליהם ככאלו שאין להם דעת. דבר זה הפריע לי מאוד.

גמר חתימה טובה לרב(שמן הסתם כבר נחתם בראש השנה לחיים טובים).

תשובה

שלום וברכה
אודה לך אם תשלח אלי את הכתובת שלך בדוא"ל, ואז אפנה את השאלה לאחראי על נושא הנישואין בצהר, שהוא יענה לך על העובדות ביתר סמכות ממני.
אתה יכול כמובן גם להיכנס לאתר של צהר ולשאול שם את הרב בניהו ברונר, http://www.tzohar.org.il/

כל טוב