חתונת הבן

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 28/06/05 10:28 כא בסיון התשסה

שאלה

בני הבכור הודיע על כוונתו להנשא לחברתו. הוא רוצה להנשא ברבנות, כי הוא טוען שחתונה גדולה היא ביזבוז ושהוא ירגיש לא בנוח עם כל האורחים שהוא בכלל לא מכיר.

מאחר והוא בן בכור, נכד בכור, האם יש לכם עצה כיצד אני משכנעת אותו לערוך חתונה כדת משה וישראל עם כל בני המשפחה והחברים???

תשובה

שלום וברכה
אני לא מכיר אתכם, ועל כן איני יכול להיכנס לתוך עולמו ועולמכם. איני יכול לומר שהוא לא צודק, איני יכול לומר שאת לא צודקת - מה שלמדתי מניסיוני הוא שצריך להגיע להסכמה, לאמור:
ההלכה כן מחייבת לערוך סעודה ולהתייחס לנישואין לא כאל דבר שטחי כי אם כאל דבר עקרוני שקובעים עליו סעודה. מנגד, צודק לחלוטין בנכם שחבל על הכסף, המאמץ, וההשקעה שנעשית בנישואין הנהוגים היום. מצד שלישי צודקים אתם שזו גם שמחתכם.
על כן, יושבים ביחד ומארגנים חתונה בה כל אחד יבוא לקראת השני. אתם תוותרו על כל העניין הגדול שאתם רוצים לעשות, והוא ירחיב את חתונתו גם למעט חברים שלכם ולסעודת מצווה מכובדת, שינגן בה אורגניסט ולא פילהרמונית מוקטנת, וכך תמצאו את הדרך בה כל אחד יחוש שחלק מעמדתו באה לידי ביטוי.
זה גם יהיה השיעור הראשון הטוב ביותר שהוא יקבל על זוגיות, ואתם תקבלו על היחס לילדים נשואים (שאתם בעיה"ת תצטרכו עכשיו להתחיל ללמוד....).

כל טוב ושיהיה בשעה טובה