חתונת גיורת

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 28/09/12 02:40 יב בתשרי התשעג

שאלה

שלום כבוד הרב,

הייתי בחתונה היום של מישהי שאני חושב שלא סיימה את תהליך ההיתגיירות שלה.

הרב לא אמר את הברכות עד הסוף. למשל במקום השם אדוני הוא אמר אמוני בכל הברכות, ולאחר שהחתן נתן את הטבעת הוא אמר מקודשת פעם אחת במקום שלושה פעמים ובנוסף כשהיה על החתן להגיד את "אם אשכחך ירושלים וכו" הוא עצר אותו באמצע. אני מכיר את הרב והוא לא רפורמי אלא הוא רב מכובד בעדה, רציתי לשאול האם יש ברכות מיוחדות למי שנישא לגיורת או האם אין לסמוך על הרב.

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

צריך לסמוך על הרב כי אנחנו לא יודעים את כל הפרטים שמאחרי הסיפור,

יתכן שהיא לא סיימה את תהליך הגיור והיא עדיין גויה ואי אפשר להתחתן והברכות הם ברכות לבטלה לכן הוא אמר אמוני במקום שם השם.

בברכה,

דני ארגמן