חתונה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 09/01/02 07:28 כה בטבת התשסב

שאלה

שלום, אני בת 14 ושמי עדי.

קני קצת מתביישת לשאול, אבל אין לי ברירה. כולם מדברים איתי על העתיד ועל חתונה ואני ממש ממש ממש לא רוצה להתחתן. אני חושבת שאי אפשר לאמר לנו מה לעשות ואיך לנהוג (חוץ ממצוות כמובן) ובדברים השאלה אני חושבת שאדם יכול להחליט לבד. רק שמה? כולם אומרים לי שאני חייבת להתחתן. הם גם לא ממש לוקחים אותי ברצינות ואומרים לי :"כשתגדלי תרצי" אבל אני רוצה תשובה יותר מפורטת. מה לעשות?

תודה-עדי.

תשובה

זו שאלה ממש חשובה אבל אני לא מבין למה את מעסקת בזה עכשיו. הרי הקב"ה ברא אותנו בחכמה וחלק מהחכמה היא שבשעה שאנחנו רעבים אנחנו נורא רוצים לאכול ובשעה שאנחנו שבעים אנחנו לא יכולים לאכול גרגיר אחד קטן ויש כאלה שלא יכולים לראות אוכל. כנ"ל לגבי כל דבר וכמו שאמר הפסוק "דבש מצאת, אכול דייך פן תשבע והקאתו". ברור.
אם כן היום כשאת לא צריכה להתחתן זה נראה לך לא שייך ואת צודקת. ביום שזה יהיה מעשי תשאלי את עצמך בכנות ותמצאי בתוכך את התשובה הנכונה.
באופן כללי כדאי שתדעי כי הקב"ה ברא את האדם בחכמה ונתן בו רצון להנשא ולבנות בית ולהוליד ילדים ורק כך העולם יכול להתקיים, בלי הרצון הזה מצבנו היה בכי רע. ומזל שיש לנו רצון להמשיך את מעשי הקב"ה בעולם.