חתונה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 16/05/16 10:40 ח באייר התשעו

שאלה

אני בחור שתקן לא מדבר הרבה קשה לי לפתח נושאים קשה לי לזרום בשיחה או מה שנקרה סמול טוק ,או שיש סוג של פינג פונג שהיא זורקת משהו אז קשה לי לשלוף תשובה באותו רגע, זה נובע בעיקר מבעיית זיכרון ועייפות שיש לי . לדוגמא אני קורא הרבה ספרים או קורא עיתון עם כול האקטואליה, ובאותו יום שאפגש עם בחורה אני אזכור רק כותרת אחת או שתיים .מעבר לזה דיבורים מעייפים אותי ואני לא מוצא תוחלת בדיבורים .

אני אוהב את השקט את הלבד צריך מרחב אולי כי התרגלתי לזה אני גר לבד ביחידת דיור יש לי את ההרגלים שלי ואני לא סובל שמשהו נכנס לי לחיים ואומר לי מה לעשות

אני צריך בחורה עם אופי שתתן כבוד לרצונות שלי ולעיסוקים שלי בלי שתלחץ ,שכול אחד יתפתח לכיוון שלו בלי להפריע אחד לשני .אני מכיר זוגות שגרים בבתים נפרדים ויש לזה הרבה יתרונות

כרגע אין לי אפשרות לעבור לגור עם משהי במידה ונתחתן גם כי אני עם ילדים ויש איזה איזון עדין ואני לא רוצה לפגוע בו וגם וגם כי הרבה עיסוקים שלי מתרכזים במקום שאני גר בו ,אז לא מתאים לי מגורים משותפים .

כלכלית אני משלם דמי מזונות עבור 4 ילדים ואני גר ביחידת דיור של המשפחה בלי הוצאות בכלל בזכות זה אני מצליח למממן את עצמי ואת המזונות ,ברוך השם לא חסר לי כלום .לכן לעבור לגור ביחד זה אומר עוד תוספת רצינית בהוצאות ואת זה אין לי אפשרות לממן בשנים הקרובות

כיוון שאני דתי ושומר נגיעה ובכול זאת מעוניין בקשר אינטימי עם בחורה אז האופציה שאני מכיר זה להתחתן עם משהי ,אבל העניין הוא שאני לא מרגיש שאני מתאים למסגרת הזאת מהסיבות הנ"ל. אני מחפש משהי סוג של ידידה שנצא מידי פעם בלי מחויבות בלי לחץ ,כמו פעם בחודש או בהתאם לזמינות . והשאלה מה עושים, האם יש אופציה אחרת מלבד להתחתן . ושאלה נוספת אם אתחתן עם משהי לצורך מה שציינתי האם אני מכוסה מבחינת ההלכה בקטע של יחסי מין עם אמצעי מניעה או שזה אותו דבר כמו לשכב עם משהי לא נשואה, ואז אני לא צריך לטרוח ולעשות את המאמצים להתחתן רק או בעיקר בשביל יחסים אינטימיים

אני נמנע לצאת עם בחורות סתם כידידות כדי לא להגיע לידי חטא אני נלחם ביצר במשך שנים כי מצד אחד אני לא מצליח למצוא משהיא שמתאימה לי מהבחינה שאני לא בנוי לזוגיות אבל מצד שני אני בן אדם בשר ודם ואני רוצה לחיות ברוח ההלכה אבל איזה אופציה יש לי במסגרת הה

תשובה

שלום
ראשית כל הכבוד על ההצלחות האישיות שלך להיות נאמן לתורה גם בתוך המציאות המסובכת שבה אתה נמצא. זה בכלל לא מובן מאליו.
א. מבחינת התורה אין מקום לקשר גופני או נפשי בין איש לאישה מלבד בחיי נישואין.
יש מקום כמובן לקשר כאשר הוא במגמה של בחינה לקראת נישואין. ולפעמים, ובמיוחד במצבים מורכבים, זה יכול להיות תהליך ארוך. כמובן, שגם ובמיוחד בתהליך שכזה, צריך לשמור על ההלכה, מבחינת דיני צניעות כמו ייחוד, נגיעה וכיוצא בזה.
ב. ביחס לבניית בית בצורה שונה מהרגיל, כמו למשל מגורים נפרדים וכדומה, זהו דבר שמצריך בחינה פרטנית, ואני ממליץ לפנות לאיש מקצוע בתחום, כמו למשל במכון בנין שלם - 02-6271525.
ג. לגבי שימוש באמצעי מניעה - יש מקרים מסוימים שבהם מותר לזוג נשוי להשתמש באמצעים מסוימים (תלוי באיזה), והדבר צריך להעשות על ידי רב. אני ממליץ בענין זה להתייעץ עם רב ממכון פועה - 02-6515050
בהצלחה